De actuele prijzen in uw mailbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang altijd de beste aanbiedingen en actuele prijsen als eerste.
Email address
Voornaam
Achternaam

Ecopower houtpellets

Een bewuste keuze

Het kopen van Ecopower houtpellets is een bewuste keuze. Ecopower is gevestigd in Ham in ons buurland België en benut naast resthout van plaatselijke zagerijen, alleen hout uit de bossen rondom het bedrijf. In een straal van 150 km rondom het bedrijf worden via duurzaam beheerde bossen, naaldhout ingekocht en verwerkt tot houtpellets. De elektriciteit die gebruikt wordt, komt rechtstreeks van de biomassacentrale vlak naast de fabriek en ze gebruiken ook de restwarmte van de stoom om het hout voor de briketten te drogen. 

Door de samenwerking met vaste zagerijen en de inkoop van hout uit de duurzame beheerde bossen wordt het hele jaar rond een vaste uitstekende kwaliteit gegarandeerd. Houtpellets zijn een CO2 neutrale brandstof, helaas komen veel houtpellets aan met grote vrachtschepen en containers en leggen honderden kilometers af waardoor het product toch een grote footprint achterlaat in onze maatschappij. De Ecopower houtpellets leggen een minimale hoeveelheid kilometers af. Ook wij streven naar een zeer efficiënte levering en leveren pas uit als onze wagen vol en verkocht is. Mocht u toch graag met spoed een pallet ontvangen dan wordt dit via extern transport gerealiseerd. Lees alles over onze transportmogelijkheden in onze voorwaarden.

Productkenmerken volgens recente analyse:

 • ENPlusA1 BE005 gecertificeerd door het gecertificeerde bedrijf ECOPOWER te Ham
 • Asgehalte: 0.2%
 • Netto Calorische onderwaarwaarde: 4.85 kWh/kg / 17.5 MJ/kg
 • Stofarm
 • Verkrijgbaar in zakjes en bigbags,
 • 100% naaldhout ( geen mengsel, geen lijm, geen aardappelzetmeel)
 • Premium kwaliteit
 • Diameter 6.1 mm
 • Dichtheid 665
 • Soort: 100% Naaldhout
 • Analyse- en certificeringsdocumenten aanwezig

Het product is verpakt in een zak van 15 kg. Op een pallet zitten 65 zakken met een totaal gewicht van 975 kg. Over de pallet zit een strechhoes. Zo kan het product ook een korte tijd buiten worden opgeslagen, mits de hoes onbeschadigd blijft.

Helaas kunnen wij de bigbags niet verkopen als een gecertificeerd product. Wij zakken de bigbags zelf af en zijn als onderneming niet handel gecertificeerd. Het product is exact het zelfde als in de zakjes maar wordt dus verkocht zonder certificaat. Hierdoor besparen we kosten en kunnen het product goedkoper aanbieden.

Waarom klopt de analyse van een houtpellet op onze site en de productanalyses niet altijd met de verpakking? Op de verpakking wordt de onderwaarde gezet, dit zijn de minimale waarden waar je aan moet voldoen volgens de EnplA1 certificering. Houtpellets wordt geproduceerd met een natuurlijke grondstof waardoor er kleine variaties kunnen ontstaan. Daarom wordt op de zak het minimum aangegeven. Gelukkig presteren de pellets van Ecopower veel beter dan de eisen die worden opgesteld door ENPlus A1. U kunt dit zelf zien in de analyse van het product.

De juiste houtpellet voor uw pelletkachel?

De houtpellets van Ecopower worden ingezet bij alle soorten pelletkachels en ketels. U bent verzekerd van een uitstekend rendement met zeer weinig rest product.

Certificaten

Ecopower houtpellets zijn ENPlusA1 en Din+ gecertificeerd.

Voor wie zijn deze houtpellets geschikt?

De Ecopower houtpellets zijn geschikt voor iedere pelletkachel. Door de zeer constante kwaliteit kunnen kachels die storingsgevoelig zijn uitstekend branden op de pellets van dit merk.

Zakgoed bestellen/kopen:

 • Per pallet 65 stuks
 • 15 kg per zakje
 • 975 kg per pallet

Zakgoed leverbaar in heel Nederland-  voor meer informatie kunt u onze levervoorwaarden nalezen.

Twijfelt u over de juiste houtpellets? Neem dan contact met ons op via 0514 -58 1716 of info@dejagerhemelum.nl

Natuurlijk blijft er veelal een levertijd geldig i.v.m. vraag en levering op aansluitende route. Bestel daarom uw producten op tijd! De levertijd is ongeveer één tot twee weken. Ook spoed is mogelijk. U kunt dit aangeven tijdens de bestelprocedure in onze webshop.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws als eerste.
Email address
Voornaam
Achternaam