De laatste tijd is er veel navraag voor melassevrije en suikerarme producten, aangezien voor verschillende paarden- en ponyrassen een teveel suiker in de voeding voor problemen kunnen zorgen, zoals insulineresistentie en gevoeligheid voor hoefbevangenheid.

Daarom heeft HAVENS een nieuwe muesli ontwikkeld: Natural Balance – een product met vele unieke eigenschappen en brede inzetbaarheid.
Zonder toegevoegde suikers en geheel melassevrij.
Want ook de vitaminen-mineralenkorrel is geheel zonder melasse geproduceerd! Hierdoor is de Natural Balance ideaal voor paarden die gevoelig zijn voor suikers, melasse en hoefbevangenheid. Het suikergehalte van de muesli is 2,8% (melasse: 0%). De suikers zijn van nature aanwezige suikers in de grondstoffen.

Optimale omega 3/6 verhouding.
Omega 3 vetzuren zijn essentiële vetzuren die in de juiste verhouding met omega 6 positief kunnen bijdragen aan de gezondheid, verbetering van vruchtbaarheid, weerstand, hoefkwaliteit, glans en prestatievermogen van paarden en pony’s.

Met extra vezels.
Het hoge vezelgehalte en de grove structuur van deze muesli zorgen voor een optimale speekselproductie. Speeksel neutraliseert pH schommelingen die worden veroorzaakt door voeding. Hierdoor is de muesli zeer geschikt voor paarden die gevoelig zijn voor maagzweren of onderhevig zijn aan stress.

Bevat het oergraan spelt.
Glucosamine welke wordt aangetroffen in dinkelspelt is een van de bouwstenen van kraakbeen en is belangrijk voor soepele en veerkrachtige gewrichten. Hierdoor is Natural Balance geschikt voor paarden met artrose.

Bevat knoflook.
Knoflook is van oudsher een van de meest gebruikte kruiden vanwege de vele positieve effecten op de gezondheid. Het is tevens zeer geschikt voor paarden die last hebben van vliegen, muggen, dazen en andere insecten.

Havervrij.
Ideaal voor paarden met een haverallergie en nerveuze en temperamentvolle paarden en pony’s.
 Bestelonline button
Doordat deze gevarieerde muesli zeer geconcentreerd is qua energiegehalte en vitaminering, hoeft je veel minder te voeren om je paard of pony van alle belangrijke voedingsstoffen te voorzien. En omdat je weinig voert, krijgt je paard zelfs nog minder suikers binnen!