Pavo Podo Lac

Voor hoogdrachtige en lacterende merries

Belangrijke eigenschappen

  • Met koper, zink en mangaan voor het ongeboren veulen
  • Bevat het beproefde Podo® concept
  • Ondersteunt maximale melkgift;
  • Juiste calcium/fosfor verhouding

Toepassing

Voer uw merrie Pavo Podo® Lac vanaf de 9e maand van de dracht tot het veulen 5 maanden oud is, stap 1 in ons fokkerij assortiment.
Wanneer het veulen gespeend is kunt u overgaan naar het normale voer voor uw merrie.

Geef uw veulen vana vanaf de leeftijd van 3 weken Pavo Podo® Start, stap 2 in het Pavo fokkerij assortiment.
 

Over Pavo Podo Lac

Pavo Podo® Lac is een speciaal voer voor de merrie en haar ongeboren veulen. Het vult de veranderende voedingsbehoeften van uw dragende merrie aan, het houdt uw merrie tijdens en na de dracht in een gezonde conditie en stimuleert de melkgift na de geboorte. Ook zorgt het door de toegevoegde vitamine E en Beta-Caroteen voor een goede uitdrijving van de placenta en verbetering van de vruchtbaarheid. Podo® draagt bij tot een optimale ontwikkeling van het skelet van het ongeboren veulen in de laatste 3 maanden van de dracht. Koper, zink en mangaan in goed opneembare vorm zorgen voor een ongestoorde botgroei.

 

 

Pavo Podo Start

Voor een gezonde start!

Belangrijke eigenschappen

  • Mineralen voor de groei
  • Extra magnesium voor botgroei
  • Klein korreltje (5 mm) voor een makkelijke opname door het jonge veulen

Toepassing

Voer uw jonge veulen Pavo Podo® Start vanaf de 3e week tot de 8e maand
Ga na 8 maanden over naar Pavo Podo® Grow, stap 3 in ons fokkerij assortiment, en begeleid uw veulen naar een gezonde toekomst
Over Pavo Podo Start

Pavo Podo® Start (5mm brok) is niet alleen rijk aan hoogwaardige eiwitten (aminozuren), maar voorziet ook in alle noodzakelijke vitaminen en mineralen die uw jonge veulen nodig heeft. Het zorgt voor een goede basis bij de overgang van merriemelk naar vaste voeding. Er is extra magnesium toegevoegd om de snelle botgroei tijdens de groeispurt op te vangen. Koper, zink en mangaan in goed opneembare vorm zorgen voor een ongestoorde botgroei.

 

 

Pavo Podo Grow

Voor een evenwichtige groei tijdens de opfok

Belangrijke eigenschappen

  • Bevat magnesium, calcium en fosfor in de verhouding die een jong paard nodig heeft
  • Ondersteunt het uitharden van het beendergestel
  • Is onderdeel van de verzorging van pezen en gewrichten

Toepassing

Voor opgroeiende paarden vanaf 8 maanden tot 30 maanden, de derde en laatste stap in het Pavo fokkerij assortiment.

 

Over Pavo Podo Grow

Pavo Podo® Grow is het topvoer voor de ontwikkeling van uw gespeende veulen tot volwassen paard. Toegevoegd magnesium en de juiste verhouding aan calcium en fosfor zijn de bouwstenen van botten. Zink, koper en mangaan in goed opneembare vorm zijn toegevoegd voor een ongestoorde botgroei. Pavo Podo® Grow zorgt voor een optimale uitharding van het beendergestel en ondersteunt de verzorging van pezen en gewrichten, de basis voor sterk beenwerk op latere leeftijd.

Naast de merrie- en veulenbrok van Pavo verkopen wij ook de Havens Ferto-Lac 3 merriebrok en de Havens Opti-Grow veulenkorrel

 

De Pavo Podo Care is een supplement dat regelmatig wordt ingezet in de fokkerij om de groei en ontwikkeling van veulens te ondersteunen. Vooral kwpn veulens maken in de beginfase een snelle groei door. Ten opzichte van jaren gelden worden de paarden steeds groter gefokt waardoor de kans op OCD  is toegenomen. Door een uitgekiende mix van vitaminen en mineralen wordt de kans op OCD geminimaliseerd. Lees Hier meer over dit product!

 

Hebt u vragen over de verschillende diervoeders uit ons assortiment? Of kunt u het gewenste product niet vinden? Laat het ons weten! Stel uw vraag via het contactformulier.