Havens Verzorgingsproducten voor duiven

FIT-MINERAL XT

FIT-Mineral XT is een nieuwe complete vitaminen- en mineralenaanvulling voor kweek- en vliegduiven en (sier)pluimvee. Het bevat alles wat duiven extra nodig hebben (en wat niet via het voer verstrekt wordt). Bovendien bevat FIT-Mineral XT nu extra elektrolyten. Dat is met name belangrijk tijdens de kweek en gedurende warme perioden in de zomer, wanneer de duiven véél vocht verliezen. Ook prima voor sierduiven. Dit geldt ook voor pluimvee. Zeer geschikt ter ondersteuning tijdens bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden, ruien, ziekte etc. Met name als kuur van een paar dagen.
KENMERKEN:

  • een natuurlijke aanvulling van vitaminen- en mineralen-tekorten;
  • zorgt voor een optimale opbouw van botten en veren en vorming van eieren;
  • bevat alle noodzakelijke vitaminen zoals Vit. A, D-3, B1, B2, B3 en Vit E.
  • bevat extra electrolyten ter compensatie van tekorten die ontstaan tijdens de kweek en tijdens zware vluchten (in warme perioden).

HOE TE VERSTREKKEN:

– continu ter beschikking stellen in een schaaltje en eens per 4 à 5 dagen verversen;
– (de dieren pikken zo zelf op wat ze nodig hebben)
– kan ook als kuur (bijv. eens per week) door het voer gemengd worden (dosering ongeveer 1 gr/duif/dag / en ongeveer 5 gr/hen/dag (ofwel 2 gr/kg lichaamsgewicht).

PIK-STENEN EN KOEKEN

Piksteen is samengesteld uit een aantal natuurlijke grondstoffen en bevat geen eetlustopwekkende stoffen. Het voldoet enkel en alleen aan de natuurlijke behoefte van de duif. De duiven zullen er alleen van pikken bij de terugkeer van een vlucht of tijdens de rui. Piksteen beantwoordt aan de wens van de duivenliefhebber die de voorkeur geeft aan een pikkoek verpakt in een stenen potje.

Kijk ook eens bij ons in de winkel voor de supplementenlijn van Versele Laga voor heerlijk snoepgoed en verfrissend badzout door de duiven.

Hebt u vragen over de verschillende diervoeders uit ons assortiment? Of kunt u het gewenste product niet vinden? Laat het ons weten! Stel uw vraag via het contactformulier.