Plospan houtpellets

” De juiste pellet bij uw pelletkachel”

Alle voordelen op een rij:

 • Gecertificeerd Din+, ENPlusA1 en NTA8080
 • Zeer weinig stof
 • As 0.49%
 • Smeltpunt as 4300 graden
 • Calorische waarde 17.4
 • Schoon loofhout
 • Nederlandse productie
 • Analyse en certificering aanwezig

 

Certificering

Plospan Bio energy BV is fabrikant en leverancier van topkwaliteit Plospan houtpellets.  Dit is te herkennen aan verschillende certificeringen zoals het Din+, NTA8080, en ENPlus. Plospan is de enige Nederlandse fabrikant het het EnPlusA1 certificaat. Het certificaatnummer van Plospan is ENPlusA1 NL001. Alle andere leveranciers die gecertificeerd zijn hebben een handels certificaat en eindigt op NL- 3??. Deze handelscertificering zegt alleen iets over de handel en niets over de productie van de pellets en afkomst van het hout!

Ons assortiment

De houtpellets van Plospan zijn leverbaar in zakjes, kartonnen bigboxen en bulk. Bestel bij ons via de webshop. U ziet dan meteen wat de kosten van de pellets zijn inclusief het transport en de btw.

 

Kwaliteit

Houtpellets zijn te koop in veel verschillende kwaliteiten. De pellets van dennenhout en schoon loofhout zijn het duurst. Pellets die van puur gerecycled hout worden gemaakt zijn goedkoper en bevatten in enkele gevallen zelfs verf en spijkerresten. Wij hebben dit bij  andere merken veelvuldig aangetroffen. Ook zijn er fabrikanten die laminaat, spaanplaat, triplex en mdf in de houtpellets verwerken.  Dit, en de toevoeging van lijmstoffen om het persen te veréénvoudigen, zoals maïszetmeel, zetmeel of lignine zijn zeer slecht voor uw kachel. ( maar wel lekker goedkoop) Bij veel kachels gaan bijvoorbeeld de rookgasventilator, vijzel en het luchtrooster eerder stuk of raken verstopt

Kiezen tussen bruine en witte houtpellets.

Bruine houtpellets worden geperst van een mix van wit en bruin zaagsel (dus geen hardhout) vervuilen het ruitje van de kachel echter iets sneller maar hebben een hogere warmteopbrengst. Daarentegen branden “witte” houtpellets schoner maar hebben een lagere warmteopbrengst en een hoger fijnstofgehalte. In sommige gevallen kan de kachel ook alleen maar op witte of op bruine pellets ingesteld worden. Ook hier geldt: bij twijfel de installateur raadplegen. Bij sommige kachels brand de bruine pellet minder goed. Het is dat raadzaam of de luchttoevoer iets aan te passen.  Let ook op de vlam in de kachel. De vlam dient voornamelijk licht blauw, lichtgeel, donkergeel te zijn. Is de vlam oranje? Dan bestaat de kans dat de lichttoevoer niet goed staat ingesteld of dat de afvoer is verontreinigd.

Wanneer kunt u deze houtpellet beter niet gebruiken?

Hebt u een pelletkachel die is aangesloten op uw cv? Dan bestaat de kans dat u een paddestoelverbrander hebt. Hierbij ligt het verbrandingsbed op een paddestoelvormige doom. De bruine Plospan houtpellets geven voor dit type houtpelletkachels een te intense hitte af. De doom kan hierdoor beschadigd raken. In dit geval raden wij aan om de Agriselect houtpellets te bestellen.

Plospan houtpellets zijn gemaakt van loofhout. Ten opzichte van dennenhout bevatten deze houtpellets minder hars. Hars kan kleine haarscheurtjes in de pellets veroorzaken waardoor deze eerder breken. Bij een Plospan houtpellet is de kans op breuk tijdens het blazen in de silo dus erg klein. Tevens wordt de pellet met hitte geperst waardoor er een zeer harde korrel ontstaat.

Plospan houtpellets in zakgoed bestellen:

 • Per pallet 56 stuks
 • 14 kg per zakje
 • 784 kg per pallet

Bruine pellets altijd op voorraad

Zakgoed leverbaar in Noord en Midden Nederland –  voor meer informatie kunt u onze levervoorwaarden nalezen.

Bulk bestellen:

Ook in de bulk wordt een nagenoeg stofvrij product geleverd. Wanneer de bulk wordt geladen, worden de houtpellets nogmaals gezeefd!  Vanuit de ENPlus certificering wordt goed gecontroleerd. De houtpellets mogen niet worden verkocht met hoger percentage stof dan 1% U kunt de houtpellets bestellen in onze webshop. Lees goed de levervoorwaarden na over het bulktransport!

PLOSPAN HOUTPELLETS

90%
Milieuvriendelijk 90%
Kwaliteit 80%
Smeltpunt 80%
As 4%
Stof 1%