Strooisel voor de paardenstal

Bij het kiezen van het juiste strooisel voor de paardenstal, staat het paard centraal. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met de leefomgeving en de kosten. Wanneer het paard op de manege staat of in het pension, kan er niet altijd gekozen worden voor alle soorten strooisel.

Net als bij paardenvoer is er niet één strooisel het allerbeste. De juiste keuze is van veel factoren afhankelijk. Heeft het paard gevoeligheden of allergieën? Een paard die last heeft van stofallergie kan niet op een bodem staan met veel stof. Een aanrader voor dit soort paarden is vlas of houtvezel. Een paard met gevoeligheid voor verstopping en koliek staat veilig op houtvezel of Hempbed. Een paard wat zich snel verveeld, vind een laagje stro in de box zeer prettig en een paard wat veel plast heeft een strooisel nodig met een zeer hoog absorptievermogen.

Om de juiste keuze te maken is ook de leefomgeving belangrijk, wat heeft de manege of pensionstal op voorraad, is er genoeg opslagruimte, kan de mest makkelijk afgevoerd worden en is het product makkelijk leverbaar. Ook niet geheel onbelangrijk zijn de kosten. Welk product heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en welke handelaar bied een scherpe prijs.

Ons assortiment:

Bestelonline button

Wij bieden zeker een scherpe prijs! Daarnaast rekenen wij vanaf één pallet geen transportkosten en kunt u voordelig paardenvoer en hobbyvoeders mee bestellen.

Onze organisatie beschikt over korte communicatielijnen waardoor de levertijden veelal aan te passen zijn aan de wensen en behoeften van de klant. Houdt wel rekening met een levertijd van 2 weken in de drukke perioden. Onze vrachtwagens en trailers beschikken over een meeneemheftruck. Wij kunnen de bestelling op (bijna iedere gewenste plek neerzetten.

 

Wij geven u graag een persoonlijk advies. U kunt via het contactformulier contact met ons opnemen.