Herkauwers:

Voor veel dieren is ruwvoer het belangrijkste onderdeel van het rantsoen. Denk bijvoorbeeld aan paarden, runderen, schapen en geiten. Ruwvoer bevorderd de darmwerking doordat het zeer rijk is aan ruwe celstof. Deze structuurrijke ruwvoerproducten stimuleren bij runderen de penswerking. De pens wordt door de vezels gestimuleerd om het voedsel door elkaar te mengen. De bacteriën in de pens kunnen hierdoor beter werken en het voedsel afbreken.

Paarden en pony’s:

In de natuur is een paard 14-16 uur per dag bezig met het verzamelen van voedsel en vasten nooit langer dan twee tot vier uur. In de moderne manier van paarden houden zijn de mogelijkheden om te foerageren beperkt en zit er soms velen uren tussen de verschillende voerbeurten. Het maag-darmkanaal van een paard is ingesteld  om continue een langzame stroom van ruwe, structuurrijke, suikerarme grassen te verteren. Om maag- en darmstoornissen te voorkomen, voor de gezondheid van uw paard en om in de psychologische behoefte om te kauwen te voorzien is ruwvoer van groot belang. Is uw eigen ruwvoer van slechte kwaliteit of bevat het weinig voedingstoffen? Combineer uw ruwvoer dan met producten van Hartog zoals de Luzerne-mix of Gras-mix. tevens verkopen wij kleine baaltjes kuil van de merken Horse-dinner of leaderspirit. Ook voor grote partijen hooi en kuilgras kunt u bij ons terecht.

Pluimvee ( leghennen, vleeskuikens, keukens in de opfok en moederdieren)

Inmiddels is luzerne als voedermiddel niet meer weg te denken uit de biologische pluimveehouderij. Ook de gangbare sector (leghennen) weet de weg naar het gebruik van luzerne te vinden om afleiding en structuur aan te bieden. Rond 2017 wordt/is het snavelkappen verboden in de legsector. De Compact Luzerne baaltjes van Hartog geven de hennen afleiding en helpen verenpikken voorkomen. Bij conceptkuikens worden ook luzerne baaltjes ingezet. Deze vleeskuikens zijn veel actiever dan de kuikens in de gangbare sector. Kleine baaltjes Hartog Luzerne en Agristro Rapsodie ( gehakseld koolzaadstro) geven de dieren afleiding en structuur.   Relatief nieuw in de markt zijn de Vilomix pikstenen. Bij sommige concepten mogen deze magnesiumrijke pikstenen aangeboden worden.

Kleine huisdieren:

Ook de kleine huisdieren hebben veel baat bij ruwvoer. Konijnen, cavia’s en andere knaagdieren hebben ruwvoer nodig voor een goede darmwerking. Ook de tanden van de kleine dieren slijten op de juiste wijze wanneer zij veel ruwvoer eten.

Ruwvoer is te koop in veel soorten en maten. Het ruwvoer wat wij verkopen is een lange tijd houdbaar en van constante kwaliteit. We verkopen Hartog ruwvoer, Horse Dinner en Pavo Daily Plus.  Al deze producten zijn geschikt voor Paarden.

Assortiment:

De Luzerne van Hartog is ook zeer geschikt voor melkvee, jongvee, geiten, schapen en pluimvee.

Het kunstmatig gedroogde gras is leverbaar is balen van 20kg. De kunstmatig gedroogde luzerne  met melasse voor kalveren en paarden zijn verkrijgbaar is zakken van 90 liter. De Compact luzerne is verkrijgbaar in balen van 20 kg. en in grote balen van 400kg. ( 1e en 2esnede.)

De Rapsody (gehakseld koolzaadstro) wordt gebruikt als ruwvoer voor melkvee, deze kunnen per baal worden afgehaald of kunnen franco worden geleverd vanaf 1 pallet.

Voor de kleine huis/knaagdieren verkopen wij kleine baaltjes hooi en stro. Deze zijn handig verpakt en lang houdbaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier.