Voorwaarden en tips voor het laten wassen van uw paardendeken

Het reinigen van dekens en zadeldekjes geschiedt altijd op eigen risico; wij verstrekken geen garantie met betrekking tot:

  • de waterdichtheid,
  • schade aan/van riemen, haken en singels
  • schade aan de stof zoals winkelhaken en het krimpen van de stof

 

Het is mogelijk dat de waterdichte laag of de stof van de dekens vóór het reinigen al aangetast is, een kwestie die niet zichtbaar is bij het inleveren van de dekens.

Nieuw aangeschafte waterdichte dekens zijn altijd waterbestendig. Door zorgvuldig onderhoud kan deze waterdichtheid gedurende lange tijd behouden blijven. Soms horen we dat een deken na reiniging zijn waterdichte eigenschappen verliest. Hoewel het begrijpelijk is dat de reinigingsprocedure als de boosdoener wordt beschouwd, is dit in werkelijkheid niet het geval. Dekens verliezen voornamelijk hun waterdichtheid als gevolg van normaal gebruik, ouderdom en de kwaliteit van de coating.

Factoren zoals urine, mest, schimmelgroei en UV-stralen (zonlicht) zijn schadelijk voor de waterdichte coating. Langdurige blootstelling aan de zuren of alkaliën uit urine en mest kan de coating geleidelijk verzwakken, wat vooral na het reinigen duidelijk kan worden. Het reinigen zelf is echter niet de directe oorzaak van dit verlies aan waterdichtheid.

Ook schade aan sluitingen en de stof en het krimpen zijn wij niet verantwoordelijk voor. Wat kunt u het beste doen ter behoud van uw deken tijdens het wassen? Voordat u de dekens bij ons inlevert sluit u alle knippen, haken en singels. Het klittenband sluit u goed aan op elkaar. Verwijder mest aan de buitenzijde en grove haarballen aan de binnenzijde van de deken. Het komt voor dat hele vuile dekens meerdere keren worden gewassen om ze echt schoon te krijgen, een enkele keer heeft dit lichte krimp tot gevolg.

Alle type dekens kunnen door onze wasserij gereinigd worden, waaronder zomerdekens, vliegendekens, staldekens, zweetdekens en waterdichte dekens.

Tarieven:

Wassen paardendeken €19.95

Wassen losse hals: €9.95

Wassen zadeldekje: €9.95

Impregneren: €5.00

 

Wat betekend impregneren:

bij impregneren wordt de basiscoating van de deken versterkt. De cellenstructuur van de geweven stof worden gesloten. Bij een eerste wassing is dit vaak niet nodig. Bij herhaalde wassing adviseren wij wel het impregneren. Als naden van de deken doorlekken of als de coating is versleten dan heeft impregneren geen zin. U kunt dan nog een waterproofbehandeling kopen die ook voor skikleding wordt gebuikt. Dit kan zelf handmatig aangebracht worden op de deken. Dit zal een extra laag op de deken aanbrengen waardoor de waterdruppels er (tijdelijk) van af parelen.

Dekenreparaties voeren wij niet uit.