Een greep uit ons assortiment:

Colombine Levu-Corn Plus I.C.+

is een geëxtrudeerde licht verteerbare korrel, rijk aan biergist en kan verstrekt worden als aanvulling op de graanmengelingen. Deze korrel is ook rijk aan eiwitten en vitaminen van het B-complex en is dankzij de mooie, ronde vorm zeer goed opneembaar. Levu-Corn Plus I.C.+ is makkelijk en proper in gebruik, tijdsbesparend en altijd de juiste dosering.

Colombine Success-Corn Plus I.C.+.

Als basisvoeding geeft men sportduiven een mengeling van zuivere en gezonde granen, peulvruchten en oliehoudende zaden. Deze klassieke duivenmengeling is echter geen volledige voeding. Vooral aminozuren (o.a. methionine en lysine), vitaminen, sporenelementen en mineralen zijn in onvoldoende mate aanwezig. Success-Corn Plus I.C.+ werd speciaal ontwikkeld om die tekorten van de graanmengelingen aan te vullen, vooral tijdens de kweek- en ruiperiode.
 Success-Corn Plus I.C.+

 • brengt het eiwitgehalte tot het ideale niveau en verbetert de algemene eiwitkwaliteit,
 • bevat alleen eiwit van plantaardige oorsprong met o.a. verschillende bladgroenten
 • brengt een schat aan vitaminen en sporenelementen aan
 • is een volledig voorgebakken voeder met een betere verteerbaarheid tot gevolg
 • als aanvullend voeder bij de klassieke graanmengeling bekomt u een volledig uitgebalanceerd rantsoen.

Colombine All-In-One:

De meest complete mineralenmix. 
Vitaminen én mineralen zijn essentieel voor een ideale werking van de stofwisseling bij duiven. Bovendien spelen beiden een belangrijke rol in de ondersteuning van de spieren en het beendergestel. Daarom is de Colombine All-In-One mengeling op zijn minst ‘compleet’ te noemen, want naast groenten en zaden bevat dit product alles wat een duif nodig heeft voor een optimale kweek-, sport- en ruiperiode:

 • Een mix van mineralen, vitaminen en zouten
 • Grit, roodsteen en maagkiezel
 • Sneaky Mixture snoepmengeling en gezondheidszaden
 • Koraalalgen en biergist
 • Eivoer
 • Versele-Laga geëxtrudeerde Plus Immunity Concept+ korrel
 • Klei met ontgiftende werking.

Colombine All-In-One bevordert de gezondheid door de rijke en evenwichtige samenstelling van natuurlijke ingrediënten. Dankzij het lekkere snoepzaad Sneaky Mixture en eivoer wordt Colombine All-In-One vlot opgenomen door de duif. Daarnaast is Colombine All-In-One de beste remedie tegen spuitende nest-jongen en zorgt het voor glanzende veren en een gezonde uitstraling.

Colombine Seaweed / Zeewier

Is een natuurlijk product uit de zee, bijzonder rijk aan mineralen en sporen-elementen, waaronder het essentiële jodium. Het stimuleert de werking van de schildklier en bevordert de donsrui.

Colombine Vita:

Vitaminen, sporenelementen en mineralen in poedervorm. Vooral onmisbaar tijdens de kweekperiode. Wordt graag gegeten.

Colombine Bianco 

Parketwit is reeds meer dan 50 jaar een doeltreffend hulpmiddel ter bestrijding van de vochtigheid. Vochtigheid is immers een vijand voor de gezondheid van uw duiven. Bianco is ook ideaal voor het witten van uw hok.

Sneaky Mixture

Snoepmengeling met sesamzaad en gezondheidszaden. Sesamzaad is rijk aan essentiele vetzuren, welke positief werken op de immuniteit en vederkwaliteit van duiven. Gezondheidszaden zijn wilde zaden, welke duiven in de natuur vinden.

Finecto+ (antibloedluis)

Met de verrijkte formule van Finecto+ worden de volwassen bloedluizen mechanisch uitgedroogd. De cyclus van de bloedluizen wordt op twee plaatsen onderbroken. De larvale stadia als zowel volwassen bloedluizen worden op weg naar uw vogels uitgedroogd.

De werkzame stof van Finecto+ zorgt ervoor dat de behandelde oppervlaktes wit uitslaan.

Door de unieke hechting blijft Finecto+ lang werkzaam en is er geen overlast voor de vogels en u zelf. De witte waas op de behandelde oppervlaktes in het hok, is daardoor ook lang zichtbaar. Één behandeling is voldoende voor minimaal een maand bescherming.

De resultaten zijn verbluffend: In hokken waar jaar op jaar problemen zijn wordt bloedluis weer beheersbaar.

Geadviseerd wordt om voor gebruik de flacon goed te schudden en nagebruik van de spuitflacon, het spuitmechanisme goed door te spoelen met warm water. Dit om verstopping te voorkomen bij een volgend gebruik van de spuitflacon.

Tabakstelen

Tabakstelen zijn een ideaal prefentief middel om parasieten in de legnesten van uw kippen en duiven te weren. De Tabakstelen scheiden een geur uit die niet door de parasieten worden gewaardeerd.

Koudijs rooktabletten

Voor het behandelen van schimmelinfecties o.a. aspergillis bij duiven, sier- en volière vogels. Verpakking is voldoende voor dieren die verblijven in dierverblijf van 75 tot 100m3.

Actieve ingrediënt: Foromyceen 31%. Inactieve ingrediënten 69%.

Badzout

Heerlijk verfrissend badzout voor in het badwater van de duiven.

 

Hebt u vragen over de verschillende diervoeders uit ons assortiment? Of kunt u het gewenste product niet vinden? Laat het ons weten! Stel uw vraag via het contactformulier.