Gemalen stropellets voor in de pluimveestallen ( Crushed pellets)

Naast de traditionele stropellets / strokorrels verkopen wij ook de Crushed pellet. Deze stropellets worden na het persen gemalen en ontstoft. Hierdoor ontstaan allemaal gelijke deeltjes. De 3mm Crushed pellets zijn uitermate geschikt voor de kuikenhouderij.  Veel aanbieders verkopen geslagen Crushed pellets. Deze pellets worden met de hamermolen geplet waardoor er veel ongelijke stukjes ontstaan. Dit is vooral voor de jonge kuikens erg lastig. In de praktijk blijkt ook dat dit product meer stof en fijne deeltjes bevat dan de gemalen kwaliteit die wij verkopen.

Crushed pellets hoeven niet meer uit elkaar te vallen in tegenstelling tot de normale strokorrels, hierdoor neemt het sneller vocht op.

De grovere 8 mm Crushed pellets zijn uiterst geschikt voor de paardenhouderij. Doordat dit product, vanwege kleinere stukjes, een groter oppervlakte heeft, neemt het product sneller vocht op. De Traditionele pellets kunnen kort na de instrooiperiode nog glad zijn vanwege de ronde vorm. Met Crushed pellets is dit niet het geval.

Onze crushed pellets zij te verkrijgen in drie fracties:

  • 3 mm: Deze crushed heeft deeltjes tot en met 3 mm groot (uitstekend voor kuikens)
  • 5 mm: Deze crushed heeft deeltjes tot en met 5 mm groot (goed te gebruiken voor kuikens en vee)
  • 8 mm: Deze crushed heeft deeltjes tot en met 8 mm groot (uitstekende crushed voor paarden)

Bestelonline button

Crushed pellets zijn verkrijgbaar in bigbags en zakgoed.

Inhoud:

+/- 550 kg per bigbag

20 kg per zak – 50 stuks per pallet

Verdeling per stal: 800 gram per 1000m2

Wilt u de crushed stropellets laten instrooien? Dit kan al vanaf 125 euro per ronde! Onze collega’s van Agridealers strooien in met een kleine wendbare shovel met strooibak. Hierdoor wordt zuinig gestrooid en ontstaat een goede verdeling van de crushed in de stal. Niet alleen crushed stropellets worden ingestrooid, tevens de turfstrooisel kan worden ingestrooid in de pluimveestallen.

Wilt u meer informatie? stel uw vraag via het contactformulier!

Overige bodembedekking: