Eigenschappen vlas:

  • Vlas neemt 12 maal zoveel vocht op als stro en 4-6 maal zoveel als houtkrullen
  • Opslagvolume 1/5 van stro
  • T.o.v. houtvezel is vlas zeer goedkoop
  • Vlas heeft het laag Btw tarief van 6%
  • Vlas verteert zeer snel waardoor de mestbult klein t.o.v. stro en krullen

Bestelonline button

Gebruik Vlas (strooisel): Hoeveel pakken vlas heb ik nodig?

Maak de box leeg, verspreid 3 tot 5 balen vlas strooisel in de box van 9 m² (een schoon dier 3 en een vies dier 4 a 5 balen vlas) verwijder gedurende de eerste twee weken dagelijks de mestballen en hark met gewone hark de bodem van buiten naar binnen vlak. (de stal niet omspitten) Er dient een stalbed te ontstaan. De tweede week de natte plekken verwijderen en 1 baal toevoegen of de box leeg halen en opnieuw beginnen. De werkwijze is afhankelijk van het paard! Veel klanten halen na ongeveer 10 tot 12 weken de box leeg en beginnen opnieuw. In praktijk zijn er ook gebruikers die de box nooit meer helemaal leeg maken.

  • Gebruik voor het uitmesten een vlasvork, deze plastic vorken zijn licht van gewicht en kunnen het schone vlas goed scheiden van de mestballen.

Help mijn paard eet vlas!

Wanneer het paard het stalbed graag eet kan het een teken zijn dat het paard behoefte heeft aan vezel. Geef uw paard voldoende ruwvoer! Blijft uw paard het vlas eten? Meng dat het vieze ( niet natte) strooisel met het schone nieuwe pak. Veel paarden vinden het vlas dan niet meer lekker. Deze methode is aan te bevelen wanneer de paarden graag hun schone stalbed eten. Wordt een groot deel van het vlas opgegeten? Kies dan een ander strooisel!

Bijvoorbeeld:

Waar kan ik mijn vlas kopen?

U kunt het vlas thuis laten bezorgen vanaf 1 pallet. op 1 pallet met vlas zitten 42 baaltjes van 20 kilo. Kleine hoeveelheden kunt u afhalen bij de winkel in Hemelum

Wat kost vlas precies?

Het vlas wordt rechtstreeks bij de fabriek ingekocht! u ontvangt altijd een scherpe prijs. De actuele prijzen staan tevens vermeld in onze webshop www.voerenstrooisel.nl. Vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier.