Havens Gastro+ sportbrok – Ontwikkeld voor sportpaarden

Havens Gastro+ sportbrok is ontwikkeld voor paarden met een gevoelige maag. Paarden zijn graasdieren en zijn van oudsher gewend om de hele dag kleine beetjes te grazen. Een constante ruwvoer opname bevordert de speekselaanmaak. Het speeksel functioneert als buffer in de maag en neutraliseert het maagzuur. Tegenwoordig lopen paarden minder buiten, bewegen minder en bestaat het rantsoen uit een groter aandeel granen dan voorheen. Paarden die intensief getraind worden, regelmatig vervoerd worden en veel op concours gaan, ervaren meer stress. Deze combinatie van een onnatuurlijk voerrantsoen en stress resulteert eerder in maag en darmklachten. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de sportpaarden en 90% van de renpaarden in meer of mindere mate last heeft van maagklachten. In het slechtste geval zijn did het evenwicht tussen de maagzuurproductie en de bescherming van het maagslijmvlies wordt verstoord.

Niet alleen maagzweren, maar spijsverteringsproblemen hebben een verstorend effect op de gezondheid en prestaties van het paard.  Voedingstoffen kunnen niet optimaal worden opgenomen en het paard krijgt last van een pijnlijke buik en conditieverlies.

De Havens Gastro+ sportbrok is speciaal ontwikkeld voor paarden en pony’s die last hebben van problemen met de spijsvertering of een gevoelige maag hebben.

Heeft uw paard één van de onderstaande symptomen?

  • Regelmatig terugkerende koliek
  • Luchtzuigen,tandenknarsen of gapen
  • Verminderde eetlust
  • Verminderde prestaties
  • Futloos en passief
  • Slechte vacht
  • Gewichtsverlies
  • Opgeblazen buik
  • Zachte of zuur ruikende mest

Dan kan Gastro+ een uitkomst bieden voor uw paard

Havens Gastro+ informatie

Gaan uw paarden weer op de weide? En wilt u problemen door het voorjaarsgras voorkomen? Dan kunt u met Gastro+ het suiker/zetmeel gehalte in het totaalrantsoen verlagen. Uiteraard kun je Havens Gastro+ preventief voeren om problemen te voorkomen. Het herstellen van een maagzweer duurt lang! Daardoor is voorkomen beter dan genezen.

Gastro+ bevat speciale zuurbuffers

Een speciale cocktail van o.a. natrium, calcium, magnesium en extra probiotica hebben een kalmerend effect en helpen overtollig maagzuur neutraliseren.

Gastro+ bevat essentiële aminozuren

Gastro+ is een volwaardig krachtvoer met een hoog gehalte aan aminozuren, vitamines en sporenelementen en voorziet daarmee het (sport)paard van alle benodigde voedingstoffen.

Gastro+ bevat veel vezels

Het hoge gehalte luzerne bevordert het kauwproces en de speekselaanmaak. Deze mix van grondstoffen is arm aan koolhydraten (suikers)

Gastro+ is rijk aan olie

De extra toegevoegde olie heeft de ideale verhouding tussen omega 3 en omega 6 vetzuren welke de genezing van maagzweren ondersteunen. Ook biedt deze langzaam vrijkomende energie de optimale ondersteuning tijdens prestaties zonder dat er verzuring in de spieren optreed. Energie uit olie ondersteunt het uithoudingsvermogen zonder dat het paard heet of nerveus wordt. Tevens beïnvloed olie niet de suikerspiegel waardoor de welbekende “suikerdip’ voorkomen wordt.

Eigenschappen van Havens Gastro+ sportbrok