Het assortiment geleverd in Mix-vorm zoals muesli’s en granenmengelingen

NIEUW: NATURAL BALANCE

Is de unieke melasse vrije muesli voor paarden en pony’s waarbij een teveel aan suikers problemen kunnen veroorzaken. Klik hier voor meer informatie of kijk de website van Havens Paardenvoer

POWER-PLUS Mix

‘High Energy-muesli met mais- en gerstvlokken en zwarte haver, nu verrijkt met extra elektrolyten. POWER-PLUS Mix bevat zeer weinig eiwit en veel energie.
Het wordt o.a. zeer veel gevoerd in de wat intensievere sporten (m.n. in dressuur, drafsport, rensport en endurance). Volbloeden hebben vaak een wat lager lichaamsgewicht en moeten uit minder voer meer energie halen. POWER-PLUS Mix zorgt daarvoor.

Door de toegevoegde elektrolyten is POWER-PLUS Mix ook een aanrader tijdens warme perioden (in de zomer) of bij piekprestaties, wanneer de paarden flink transpireren. De extra elektrolyten zorgen ervoor dat ook na sterke transpiratie de electrolyten-balans en -reserves snel worden hersteld.

Kentucky Lite E.

Kentucky Lite E. is een exclusieve mix van zwarte en blanke haver, gerst, (gebroken) Franse cribs-mais, sojaolie, tarwe en een speciale high-perfomance-vitaminekorrel (met o.a. 400 mg Vit. E; volledig beschikbaar en een hoog gehalte elektrolyten).
Kentucky Lite E. kan gevoerd worden aan alle paarden, zowel als compleet krachtvoer (als “energie-booster”, bijv. aan dravers of volbloed-paarden in de draf- en rensport) of als aanvullend voer naast een ander krachtvoer.

5-GranenMix

Al jaren een van de Bestsellers. Natuurlijke sportmengeling uit 100% granen zonder toevoegingen. Bevat zwarte en blanke haver, gebroken mais, gerst en tarwe, zonder toevoegingen. Veel energie én weinig eiwit. Te voeren als bijvoer.

SLOBBER-Mash met extra LINOL

Rulle graanslobber met veel zemelen en lijnproducten (ontvet lijnmeel). Heeft hierdoor een diëtische en zuiverende werking op paard of pony en stimuleert de spijsvertering. Kan zowel droog als nat (aanmaken met water) gevoerd worden.
Ideaal voor koliekgevoelige paarden of bij paarden of pony’s met huid- of hoefproblemen. Het is makkelijk opneembaar en lichtverteerbaar. Dus ook ideaal voor oude paarden met kauwproblemen

Muesli’s

SPORT-Muesli 

Complete all-round paardenmuesli voor sport en prestatie. 10.0% vert. eiwit, heeft een hoge verteerbaarheid en het energieniveau = 12 Megajoule. Geschikt voor alle typen sportpaarden. Het brengt de paarden na zware inspanning weer snel terug in conditie. Daarnaast zorgt het voor extra gezondheid en vitaliteit.

HAVENS Muesli-zonder-Haver / Beta-plus

Speciale “non-heating” Dieet-muesli met extra B-Caroteen en natuurlijke dinkelspelt. Ideaal voor paarden of pony’s die recreatief bereden worden, voor paarden op rust en/of voor sportpaarden die gevoelig zijn voor maandags-ziekte.
De muesli-zonder-Haver bevat een gematigd energiegehalte en weinig suikers. Doordat het product geen haver bevat is het ook uitermate geschikt voor nerveuze en temperamentvolle paarden. Om deze reden wordt deze muesli ook wel de ‘Cool-Mix’ genoemd.

REFORM-KRUIDEN-Muesli

Ook wel “De Groene Dierenarts”
Natuurlijke kruidenmuesli op basis van hydro-thermisch ontsloten granen, wortelvlokken en luzerne. Extra aangevuld met natuurkruiden en etherische oliën. Deze muesli heeft een opmerkelijk laag eiwitgehalte. Waardoor het uitermate geschikt is voor paarden met een hoge eiwitgevoeligheid. Daarnaast werkt de muesli stimulerend op de luchtwegen.
‘A kilo a day, keeps the Vet away’!

Graanproducten

 Gepunte Haver
Gepunte kwaliteitshaver met een hoog hectoliter gewicht

Geplette Haver
Licht geplette kwaliteitshaver. Aan te raden voor slecht kauwende paarden.

Voor vragen over het paardenvoerassortiment, voeradvies, prijzen en voorwaarden kunt u terecht bij het contactformulier.

Naast Havens verkopen wij ook paardenvoeders van, Pavo, Fuitte en Hartog.