Zaagsel, 20kg, 66 zak per pallet. Ook in ventielzak verkrijgbaar.

Ons zaagsel heeft een fijne structuur en is gemaakt van zacht hout. Zaagsel is zeer geschikt voor de melkvee- en varkenshouderij. Door het grote werkzame oppervlak en de grote droogheid onderscheidt het materiaal zich door maximale vochtopname en geurbinding. Het materiaal hecht uitstekend op de vloer en voorkomt zo wegglijden. Het product is zuinig in gebruik, wordt dubbel gezeefd en stofvrij verpakt in 100% recyclebaar folie.

NU ook verkrijgbaar: Medi + zaagsel. Voorkomt bacteriën in het ligbed.

 

Houtvezel,  25kg

De hygiënische spaanders van zacht hout zijn een ideaal strooisel in de pluimvee-, rundvee- biggenhouderij. De houtvezel is een stofarm product. Daarom bevelen dierenartsen de houtvezel ook wel aan om te gebruiken als bedding voor paarden. De gevoelige longen en luchtwegen van het dier worden met dit stofarme materiaal zo min mogelijk belast. De houtkrullen zijn droog en bevatten geen schimmelsporen, het is hygiënisch verpakt in volledig recyclebaar folie. De houtkrullen zijn veerkrachtig en  elastisch, hierdoor zijn de krullen een aangenaam ligbed en goed voor hoeven en gewrichten. Ook leveren de krullen veel gemak door het plaatselijk verwijderen van de mest.

 

Plospan Excellent XL houtvezel voor de paardenstal

De Excellent houtvezels van Plospan worden op locatie geschaafd, gedroogd en ontstoft. Dit resulteert is een hoge kwaliteit, stofvrij product van eerste soort hout. Plospan Excellent XL houtvezel wordt aanbevolen bij paarden met gevoelige luchtwegen en luchtwegproblemen.

De zachte krullen hebben veel meer strooivolume dan de standaard krullen of bijvoorbeeld vlas. De isolerende laag veert beter onder de paardenhoef, beschermt het dier tijdens het liggen tegen de koude vloer en beschermt de hakken bij het opstaan tegen wondjes.

Gebruiksaanwijzing

 

Vlas 20/21kg

De houtige kernen van de vlasplant, de zogenaamde vlaslemen, zijn de grondstoffen voor de productie van ons vlasstrooisel. Vlasstrooisel is op het moment een van de meest verkochte strooisels in paardenboxen. Het heeft een goede verteerbaarheid tot kompost ( kleine mesthoop), is stofarm en is zeer zuinig in gebruik. Het wordt geleverd op pallets van 42 st. aan huis en kan evt. buiten worden opgeslagen. Men kan uitgaan van het opstrooien van een box van 3,5 * 4 met 5 pakken en daarbij heeft men per week 1 baal nodig om bij te strooien.

Gebruiksaanwijzing

 

Geperste tarwestropellets

Strokorrels worden geperst van fijn gemalen tarwestro. Door de kneuzing van het stro wordt het vermogen om vocht op te nemen veel groter dan bij lang stro. Doordat het stro geperst wordt in een 8 mm brok, komt er tijdens het in strooien van de box of stal nauwelijks stof vrij. Tarwestro verteerd uiterst snel en is samen met de paardenmest een uitstekende bodemverbeteraar voor eigen land.

De box wordt gevuld met 8-10 zakken strokorrels waarvan de bovenlaag nat gemaakt moet worden. Hierdoor vallen de bovenste korrels uit elkaar en ontstaat er een zacht bed. U kunt net als met een vlasbox de mest dagelijks weghalen en de natte plekken na verloop van tijd verwijderen. Er ontstaat een zeer aangenaam stalbed voor het paard naarmate  de korrels langer in de box liggen.

Per week 1 zak pellets bijstrooien en na 10-12 weken de box leeghalen.

 

Rapsody ( gehakseld koolzaadstro) 20kg. 3 tot 5 cm Voor paarden en hobbydieren

Rapsodie is een puur natuur koolzaadstro- produkt. Dit koolzaad wordt milieuvriendelijk verbouwd en bevat geen bestrijdingsmiddelen. Het koolzaadstro wordt gehakseld en dusdanig stofvrij gemaakt. Speciaal voor paarden die lijden aan luchtwegenaandoeningen is dit dé oplossing. Rapsodie heeft het grootste absorptievermogen van alle stalstrooisels omdat de binnenkant van de strostengel een zachte viltlaag bevat. Tevens is het ammoniakbindend. Wat betekent dat er minder snel natte plekken en stank ontstaan. Door de praktische maat van de balen is Rapsodie minder arbeidsintensief. Door het stelselmatig verwijderen van de paardenmest en het bijstrooien is Rapsodie zeer zuinig in verbruik. Koolzaadstro wordt niet door paarden gegeten. Rapsodie composteert snel (ong. acht weken) in een hoogwaardig meststof. Deze meststof is een zeer goede bemesting voor tuin- en akkerbouw.

 

Hempbed

Hempbed is gemaakt van hennepvezels. Bij de teelt worden geen insecticiden of pesticiden gebruikt.

Hempbed is een uitstekend alternatief op het traditionele strooisel zoals krullen en vlas.  Het product neemt zeer veel vocht op en is stofvrij. Aan Hempbed is eucalyptusolie toegevoegd . Dit ruikt niet alleen heerlijk maar het werkt ook nog eens luchtwegverruimend bij mens en dier. Ook heeft de eucaliptus een bacteriedodende werking.

Gebruiksaanwijzing

 

Crushed pellets

Naast de traditionele stropellets / strokorrels verkopen wij ook de Crushed pellet. Deze stropellets worden na het persen gemalen en ontstoft. Hierdoor ontstaan allemaal gelijke deeltjes. De 3mm Crushed pellets zijn uitermate geschikt voor de kuikenhouderij.  Veel aanbieders verkopen geslagen Crushed pellets. Deze pellets worden met de hamermolen geplet waardoor er veel ongelijke stukjes ontstaan. Dit is vooral voor de jonge kuikens erg lastig. In de praktijk blijkt ook dat dit product meer stof en fijne deeltjes bevat dan de gemalen kwaliteit die wij verkopen.

Crushed pellets hoeven niet meer uit elkaar te vallen in tegenstelling tot de normale strokorrels, hierdoor neemt het sneller vocht op.

De grovere 8 mm Crushed pellets zijn uiterst geschikt voor de paardenhouderij. Doordat dit product, vanwege kleinere stukjes, een groter oppervlakte heeft, neemt het product sneller vocht op. De Traditionele pellets kunnen kort na de instrooiperiode nog glad zijn vanwege de ronde vorm. Met Crushed pellets is dit niet het geval.

Onze crushed pellets zij te verkrijgen in drie fracties:

  • 3 mm: Deze crushed heeft deeltjes tot en met 3 mm groot (uitstekend voor kuikens)
  • 5 mm: Deze crushed heeft deeltjes tot en met 5 mm groot (goed te gebruiken voor kuikens en vee)
  • 8 mm: Deze crushed heeft deeltjes tot en met 8 mm groot (uitstekende crushed voor paarden)

Crushed pellets zijn verkrijgbaar in bigbags en zakgoed.

Inhoud:

+/- 550 kg per bigbag

20 kg per zak – 50 stuks pwer pallet

Wij verkopen ook:

Fijn gemalen tarwe/ koolzaadstro. verpakt in zakken van 25kg. Dit stro is zeer geschikt als ligbed in ligboxstallen. Het is een variant op zaagsel met als voordeel dat er geen verzuring optreedt na het bemesten van het land. (Laag Btw tarief.)

Gehakseld tarwe/koolzaad stro 20kg wordt aangeraden als stalbedstrooisel bij paarden. Het wordt ook gebruikt als ruwvoeder voor kalveren en melkvee.