Zaagsel zorgt voor een egale bodembedekking in uw stal. Uiers van uw vee blijven daardoor mooi schoon en droog, waardoor de kans op infectie wordt verminderd. Kortom, comfort en gemak in toepassing, maar ook voor uw vee.

De grondstof van zaagsel is hout. Deze fijne houtsnippers hebben een zeer hoog droge stofgehalte en een enorm oppervlakte waardoor het een uitstekende vochtopname kent. Zaagsel wordt gemaakt van schoon hout. Grondstoffen worden door onze leveranciers zoals Plospan en Allspan volgens strenge criteria geselecteerd en gezeefd. Dit resulteert in een product met een hogere opname en betere stalhygiëne. We werken alleen met vooraanstaande zaagselfabrieken zoals Allspan uit Haulerwijk of Plospan uit Waardenburg om een constante kwaliteit te waarborgen

De prijs van het zaagsel

Is dit zaagsel het goedkoopst? Of altijd in de aanbieding? Nee helaas niet! Wij proberen al onze klanten altijd een gunstige prijs te bieden door het transport efficiënt in te plannen en weinig voorraden langdurig op te slaan. Door deze handelswijze hanteren we een gunstige en eerlijke prijs.

Wilt u toch een goedkoper product? Kies dan voor een 2e keus zaagsel. Dit product wordt vermengd met goedkopere houtsoorten en kent een zeer voordelige prijs.

Optimaal gemak voor uw vee met Allspan Plus Med

In de melkveehouderij is ALLSPAN Plus Med uw beproefde zaagselproduct met bacterieremmer dat uw stalhygiëne verhoogt en het gevaar van mastitis van uw dieren verkleint. Met ALLSPAN Plus Med kan de ontwikkeling van bacteriën worden afgeremd. Voor u als ondernemer is dat pure winst. Een hoog celgetal beïnvloedt bij melkkoeien de smaak van de melk. Daarom betalen zuivelbedrijven vaak minder geld voor melk met een hoog celgetal. Met ALLSPAN Plus Med kan het celgetal verlaagd, de melkkwaliteit verbetert en uw melkprijs dus verhoogd worden.

Voor welke dieren is zaagsel een goede stalbodem?

Melkvee: Zeer geschikt om te strooien in de ligboxstal

Paarden: Paarden hebben uitermate gevoelige luchtwegen. Wij adviseren daarom ook om geen zaagsel maar houtkrullen te gebruiken. Veel paardenstallen hebben een vloer van beton. Houtkrullen geven meer volume waardoor het het paard beschermd bij het opstaan. Door een dikke laag krullen aan te brengen ontstaat een isolerende werking, dit beschermd het paard tegen het harde en koude beton. Melkvee ligt reeds op rubberen waardoor vooral de vochtopname van het product van belang is.

Varkens: Zaagsel word voornamelijk gebruikt in de kraamkamers.

Pluimvee: Zaagsel is niet geschikt voor pluimveestallen. Het is te fijn voor veel strooimachines waardoor het ontzettend stuift en er geen goede verdeling in de stal ontstaat. We raden aan om houtkrullen, turf of crushed stropellets te gebruiken in de pluimveestallen.

Huisdieren: Bij Huisdieren zoals konijnen, kippen, geiten en schapen worden meestal houtkrullen gebruikt. Dit heeft een iets grovere structuur en is makkelijker in gebruik

Allspan zaagsel & Allspan PlusMed

Per pallet: 66 balen

Gewicht: 18 kg

Inhoud: 90 liter

Levertijd: 5 t/m 10 werkdagen

Levering: met kooiaap

Eventueel ook verkrijgbaar in ventielzakken of losgestort

ALLSPAN Plus Med: minder mastitis, minder cellen, betere melk