Allspan heeft in haar zaagsel hoogwaardig Ökosan kalk toegevoegd. Dit duurzame product helpt uw stalklimaat te verbeteren zonder dat het extra arbeid vergt. Ondernemers die extra handmatig kalk toevoegen maken meer kosten op arbeid en inkoop.

Uniek aan de Ökosan kalk is de zeer fijne en zachte structuur. Het product stuift niet en ruikt heerlijk. Door de ph-verlagende werking resulteert in een positief stalklimaat met minimale bacteriedruk.

Het voordeel van Ökosan Kalk voor uw melkvee:

  • Drogere ligplaatsen
  • Minder irritatie aan de spenen
  • Verbetering klauwgezondheid
  • Homogene mest

Tip: dit product met Allspan topkwaliteit zaagsel en Ökosan kalk kan gebruikt worden als droog klauwenbad.

Ervaring:

Een klant uit onze regio heeft 220 melkkoeien met jongvee op 112 hectare. Dagelijks krijgen de koeien kalkpoeder in de ligboxen. Een voorlichter vertelde jaren geleden over de remmende werking van kalk op bacteriegroei. De melkveehouder wilde dat wel eens uitproberen. “Door de kalk gaat de pH omhoog. Zo wordt de omgeving neutraler en is er minder bacteriegroei waar de uiers het koematras raken.” De boxen ogen inderdaad droog en de koeien aan het voerhek zijn schoon.

 

Voor welke dieren is zaagsel met Ökosan een goede stalbodem?

Melkvee: Zeer geschikt om te strooien in de ligboxstal

Paarden: Paarden hebben uitermate gevoelige luchtwegen. Wij adviseren daarom ook om geen zaagsel maar houtkrullen te gebruiken. Veel paardenstallen hebben een vloer van beton. Houtkrullen geven meer volume waardoor het het paard beschermd bij het opstaan. Door een dikke laag krullen aan te brengen ontstaat een isolerende werking, dit beschermd het paard tegen het harde en koude beton. Melkvee ligt reeds op rubberen waardoor vooral de vochtopname van het product van belang is.

Varkens: Zaagsel word voornamelijk gebruikt in de kraamkamers.

Pluimvee: Zaagsel is niet geschikt voor pluimveestallen. Het is te fijn voor veel strooimachines waardoor het ontzettend stuift en er geen goede verdeling in de stal ontstaat. We raden aan om houtkrullen, turf of crushed stropellets te gebruiken in de pluimveestallen.

Huisdieren: Bij Huisdieren zoals konijnen, kippen, geiten en schapen worden meestal houtkrullen gebruikt. Dit heeft een iets grovere structuur en is makkelijker in gebruik

 

Allspan zaagsel en Allspan Ökosan zaagsel:

Per pallet: 66 balen

Gewicht: 18 kg

Inhoud: 90 liter

Levertijd: 5 t/m 10 werkdagen

Levering: met kooiaap

Eventueel ook verkrijgbaar in ventielzakken of losgestort